Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών “El Pelón”

Ο Χάιρο Ορεγιάνα, φερόμενος ως βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος που επιδιδόταν σε εμπορία κοκαΐνης και συνεργαζόταν με τη βίαιη μεξικανική συμμορία Λος Σέτας, εκδόθηκε την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου πρόκειται να δικαστεί για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, γνωστοποίησε ο συνήγορός του.

Ο Ορεγιάνα, γνωστός και με το παρωνύμιο “El Pelón” (“ο φαλακρός”), συνελήφθη στη Γουατεμάλα τον Μάιο του 2014, έπειτα από ανταλλαγή πυρών στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Αντιμαχόταν την έκδοσή του στις ΗΠΑ επί έναν χρόνο και πλέον, όμως άλλαξε γνώμη πριν από δύο εβδομάδες κι αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσής του, δήλωσε ο δικηγόρος του. Δεν είναι σαφές τι τον οδήγησε να αλλάξει στάση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Ορεγιάνα ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην επικράτεια της χώρας και τον είχαν προσθέσει στον κατάλογο των αφεντικών του οργανωμένου εγκλήματος που καταρτίζουν, απαγορεύοντας σε Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνδέει τον Ορεγιάνα με τη συμμορία Λος Σέτας αλλα και με το καρτέλ Σιναλόα, ο αρχηγός του οποίου, ο Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν, απέδρασε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ