Handelsblatt: Οι καρδιές των ανθρώπων χτυπάνε για τον Τσίπρα

«Οι καρδιές των ανθρώπων χτυπάνε για τον Τσίπρα», γράφει η Handelsblatt, αναφερόμενη στα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας του Έλληνα Πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, παρά τη συμφωνία με τους πιστωτές. Μαζικές αγορές, ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ – σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι πολίτες θα μπορούσαν να τείνουν στο να αναζητήσουν μια άλλη κυβέρνηση. Εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο. Μέσα σε μόλις έξι μήνες και θέτοντας σε κίνδυνο το ευρώ, το οποίο τα 3/4 των πολιτών θέλουν να κρατήσουν, ο αριστερός Πρωθυπουργός Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Παρόλα αυτά η δημοτικότητά του εκτοξεύεται στα ύψη. Το 60 % θεωρεί την πολιτική του καλή», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Η Ευρώπη παρακολουθεί με θαυμασμό την ανοδική πορεία ενός λαϊκιστή. Η χώρα καταρρέει, αλλά ο Τσίπρας αναδύεται. Προς το παρόν ο Τσίπρας εμφανίζεται άτρωτος. Ωστόσο ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως όταν οι Έλληνες αρχίσουν και αισθάνονται τις φορολογικές αυξήσεις και τη νέα ύφεση θα αρχίσει να δύει το άστρο του Τσίπρα».

Πηγή: Deutsche welle

Διαβάστε επίσης:

FT: Ξεκινά το νέο μπρα ντε φερ για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ