WSJ: Η σκληρή στάση του Σόιμπλε αυξάνει τις αμφβολίες για τη διάσωση

«Η σκληρή στάση του Σόιμπλε αυξάνει τις αμφιβολίες για τη διάσωση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναφέρεται στον ρόλο που παίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στο Βερολίνο, Άντον Τριανόβσκι, σημειώνει πως ο… γερακίσιος τόνος του Σόιμπλε στις δημόσιες τοποθετήσεις του δείχνουν πως επιμένει να είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας και της ακόμη μεγαλύτερης ενοποίησης.

Ωστόσο ο Σόιμπλε αν και εργάζεται για τη σχηματοποίηση του τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα, στην πραγματικότητα επιμένει πως η καλύτερη λύση θα ήταν ένα πενταετές time out.

Επίσης ο Σόιμπλε δεν δίστασε να ρίξει και μια βόμβα περί ενδεχόμενης παραίτησής του, σε περίπτωση που οι διαφωνίες του με την Μέρκελ φτάσουν στο μη περαιτέρω.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος ο Σόιμπλε δεν είναι μια τυχαία φυσιογνωμία στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Η δική του σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας έδωσε τον τόνο και στη συνολική στάση της Γερμανίας ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν πως η σκληρότητα του τρίτου προγράμματος ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο Σόιμπλε δεν είναι πειστεί από αυτά που του έλεγαν οι Έλληνες αξιωματούχοι.

Πάντως στο δημοσίευμα τονίζεται ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει μόλις γυρίσει από τις διακοπές του.

Δείτε επίσης:

Γιούνκερ: Το Grexit έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ