Η αστεία είδηση της Telegraph για Έλληνα πιλότο που πήγε με μαχητικό σε ATM της Τουρκίας

Ερωτήματα προκαλεί η είδηση που αναδημοσιεύει η Telegraph σύμφωνα με την οποία Έλληνας πιλότος εγκατάλειψε το σχηματισμό και πέταξε με F16 μέχρι την Τουρκία για να κάνει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, λόγω του capital control στη χώρα μας. 

Η Telegraph επικαλείται ως πηγή την γαλλική ιστοσελίδα RadioCocpit.fr και αναφέρει ότι ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας πήγε με το μαχητικό στη γειτονική Τουρκία για να σηκώσει 2.000 ευρώ.

“Ο πιλότος πετούσε σε περιπολία πάνω από τη Σάμο, όταν ξαφνικά άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στην πόλη Σόκε, δύο μίλια από την επαρχία του Αϊδινίου, σύμφωνα με γαλλική ιστοσελίδα αεροπορίας” σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Η ιστοσελίδα RadioCocpit.fr υποστηρίζει, συνεχίζει η Telegraph, ότι “ο πιλότος “έκρυψε” το αεροπλάνο και πήγε στο Σόκε, όπου έκανε ανάληψη 2.000 ευρώ σε τουρκικές λίρες από τρία ΑΤΜ, και μετά τα μετέτρεψε με ευρώ σε ένα γραφείο συναλλάγματος. Στη συνέχεια, μπήκε στο αεροσκάφος και επέστρεψε στο αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο”.

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στην Telegraph ότι άκουσαν για την είδηση από τον τουρκικό Τύπο, αλλά ήταν απρόθυμος να την σχολιάσει.  

 

 

 

σχολίασε κι εσύ