Ντ’ Αλέμα: Ο Τσίπρας έχει ευρωκομμουνιστική ρίζα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια ψυχή, αλλά δυστυχώς είναι συντηρητική», δήλωσε ο Ιταλός πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σύμφωνα με τον οποίο οι σοσιαλιστές- στην ευρωομάδα των οποίων ανήκει και ο ίδιος- «αποδείχθηκαν υπερβολικά αδύναμοι, δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν στην στροφή που χρειαζόταν».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λ’ Oυνιτά, ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός προσθέτει ότι «το δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα έχει την ίδια λογική, στην βάση του, των ανοικτών ψηφοφοριών για την ανάδειξη των επικεφαλής διαφόρων κομμάτων» διότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μια ευρωκομμουνιστική ρίζα».

«Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει δημοψήφισμα, αλλά στην περίπτωση εκείνη η Μέρκελ του το απαγόρευσε και έτσι τελείωσε η σταδιοδρομία του», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομική κρίση ο Ντ΄Αλέμα θεωρεί ότι «αντιμετωπίσθηκε με τις πολιτικές εκείνες της λιτότητας οι οποίες εδώ και πέντε χρόνια παράγουν ζημιές, τιμωρητικές απαντήσεις και αποδεικνύονται άχρηστες».

Διαβάστε επίσης:

Πρόντι: Χρειάζεται μεγαλοψυχία για το ελληνικό χρέος

Επίθεση του Χάμπερμας στην Μέρκελ: “Τζογάρει” τη φήμη της Γερμανίας

“Η Γερμανία να θυμηθεί την ιστορία αντί να παραδίδει μαθήματα στην Ελλάδα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ