Ευρωπαίοι πολίτες συλλέγουν υπογραφές online για… Germanexit

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την Ελλάδα και τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, αυξάνονται οι αντιδράσεις στην  Ευρώπη κατά της Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι Γαλλόφωνοι Ευρωπαίοι έχουν δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ψήφισμα στο οποίο συλλέγουν υπογραφές για την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη.

Στην σελίδα γίνεται αναφορά για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση και τονίζουν μεταξύ άλλων: «Αυτή την Κυριακή, 12 του Ιουλίου 2015 υπό την πίεση των Γερμανών , το Eurogroup κάλεσε την επιστροφή των ” οργάνων ” ( η τρόικα που σχηματίζεται από το ΔΝΤ , ΕΕ και ΕΚΤ ) στην Αθήνα και ζήτησε μια ορισμένη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας για να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των εργασιών των διεθνών θεσμών και το δικαίωμα να επιθεωρούν ιδρύματα στην διαδικασία ρυθμιστικών έργων. Έτσι από τη γερμανική κυβέρνηση , η Ελλάδα θα είναι ότι μια μικρή γερμανική αποικία».

Επίσης απευθύνουν κάλεσμα στους Ευρωπαίους πολίτες:

«Εμείς οι Ευρωπαίοι όλων των γενεών καλούμε για διακοπή της καταστροφικής πορείας προς τα εμπρός. Το μέλλον των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων δεν μπορεί να ληφθεί ενώ είναι όμηροι από επικίνδυνα δόγματα της γερμανικής κυβέρνησης που θέλει οπωσδήποτε να ταπεινώσει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για να τιμωρηθούν επειδή δεν ψήφισε όπως οι Γερμανοί θα ήθελαν . Πρέπει να αρνηθούμε απειλές, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Σαββάτου : ” Σήμερα δύο λύσεις υπάρχουν για την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραιτηθούν για να μπορέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης να επανέλθει ως φωνή της λογικής για της διαπραγματεύσεις, με την Γερμανία έξω από το κοινό νόμισμα . Χωρίς Germanophobia , για να δείξουμε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη !»

Μέχρι πριν από λίγο είχαν μαζευτεί 7.815 υπογραφές.

Πατήστε εδώ αν θέλετε να υπογράψετε

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τσακαλώτος: H σκληρή στάση της Γερμανίας προκάλεσε αντιδράσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ