Φάιμαν: Η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από επενδύσεις

Σημαντικό είναι τώρα για την Ελλάδα να μπορέσει να βγει από την κρίση μέσα από επενδύσεις και εδώ καλείται να συνδράμει και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εταίρος, επισήμανε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ο ίδιος ενημέρωσε ως προς τη συμφωνία για την Ελλάδα, συμφωνία που ,όπως είπε, αποτελεί «ένα πρώτο βήμα σε έναν δύσκολο ακόμα δρόμο».

Όπως ανέφερε, κατά την υλοποίηση του προγράμματος αναμένονται πολλές δυσκολίες και αρχικά θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από την ελληνική Βουλή, ενώ μετά θα πρέπει να ασχοληθούν άλλα Κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης κι εδώ υπάρχουν ακόμη πολλές σκληρές συζητήσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα υπάρχουν βασικά δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, από τη μια πλευρά είναι εκείνοι που θέλουν σε αυτή τη δύσκολη φάση να ενισχύσουν πάλι τα κράτη – έθνη και να ακολουθήσουν μια άλλη κατεύθυνση ως και μία έξοδο από την ΕΕ.

Από την άλλη μεριά, βρίσκονται εκείνες οι δυνάμεις, που υποστηρίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, που επίσης δεν είναι ένας εύκολος, ωστόσο είναι ένας εποικοδομητικός και αλληλέγγυος, δρόμος και με αυτόν δημιουργείται μια ευκαιρία για την Ελλάδα.

Η υλοποίηση του νέου προγράμματος βοήθειας θα απασχολήσει επί μακρόν την ΕΕ και κατά πρώτο θα πρέπει να διασφαλιστεί μια χρηματοδότηση – γέφυρα για τις επίκαιρες κεφαλαιακές ανάγκες της Ελλάδας, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης.

Φάιμαν: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός Grexit

Φάιμαν: Η πρόταση Σόιμπλε ήταν μία προβοκάτσια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ