Γερμανός δημοσιογράφος tweetάρει: Μέρκελ και Γκάμπριελ είχαν συμφωνήσει στο “πενταετές Grexit”

Ο Γερμανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ZDF, Στέφαν Λάιφερτ, αναφέρει σε tweet του ότι η πρόταση για «πενταετές Grexit», συμφωνήθηκε από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 

Εκτός των άλλων, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε, σύμφωνα με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv, ότι «όλα όσα κάνει ο Σόιμπλε είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο». Στην ιστοσελίδα του ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «όλα όσα λέει και κάνει έχουν συντονιστεί με την καγκελάριο».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του Βερολίνου «Der Τagesspiegel» αναφέρεται ακόμη ότι τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα πιθανό πενταετές «τάιμ άουτ» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι σε συνεννόηση με την καγκελάριο, ‘Αγγελα Μέρκελ και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Αυτό έμαθε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) το Σάββατο το βράδυ στις Βρυξέλλες», γράφει η εφημερίδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ