Ο Νουαγιέ προειδοποιεί για “χάος” αν δεν επιτευχθεί συμφωνία

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ και μέλος του συμβουλίου των κυβερνητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε για την απειλή του “χάους” στην Ελλάδα, “όπου η οικονομία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής” , εάν η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν επιτύχουν μέχρι την Κυριακή συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας.

“Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, χρειάζεται οπωσδήποτε μία συμφωνία την προσεχή Κυριακή, είναι η τελευταία προθεσμία, μετά θα είναι πολύ αργά και οι συνέπειες θα είναι πάρα πολύ σοβαρές”, δήλωσε ο Κριστιάν Νουαγιέ στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 προσθέτοντας ότι “μπορεί να υπάρξουν ταραχές…, ένα χάος στη χώρα”.

Ο Κριστιάν Νουαγέ δεν βλέπει πώς, με την παρούσα κατάσταση, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν γρήγορα, κρίνοντας ότι είναι “αδύνατον” να λειτουργήσουν κανονικά, όσο δεν θα έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη.

“Θα υπήρχε αμέσως επιδρομή στα γκισέ (bank run)”, δηλώνει. Χρήμα δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα και η ρευστότητα που έχει χορηγηθεί από την ΕΚΤ είτε “έχει φύγει στο εξωτερικό”, είτε “έχει μπει κάτω από τα στρώματα”. Πρέπει πρώτα να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, “μέχρι τότε, είναι αδύνατη η κανονική λειτουργία των τραπεζών”, προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το Eurogroup εξετάζει το νέο αίτημα στον ESM

Παπαδημούλης: Τα λόγια του Τσίπρα να γίνουν πράξη

“Η ήττα του μηχανισμού προπαγάνδας των Βρυξελλών”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ