Πολύ απαισιόδοξος δηλώνει ο Ολλανδός Πρωθυπουργός

“Είμαι πολύ απαισιόδοξος για αυτή τη Σύνοδο Κορυφής.  Είμαι επίσης πολύ απαισιόδοξος για το αν η Ελλάδα θέλει πραγματικά να καταλήξουμε σε προτάσεις, σε λύσεις” δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Φαίνεται τώρα σαν να έχουν βάλει στο τραπέζι τις παλιές προτάσεις, είπε ο κ. Ρούτε και σημείωσε:

“Η μοίρα της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ δεν καθορίζεται εδώ, αλλά στην Αθήνα. Η ελληνική κυβερνητική επί του παρόντος παίρνει μεγάλο ρίσκο για το συμφέρον του ελληνικού λαού”.

“Είμαι εδώ για να αγωνιστούμε για τις βασικές αρχές της νομισματικής ένωσης.  Αν οι Έλληνες δεν έρθουν σήμερα ή πολύ γρήγορα με φιλόξοξες προτάσεις τότε δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Τότε οι συνέπειες αποτελούν ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης” τόνισε ο Ρούτε και πρόσθεσε:

“Η μόνη λύση είναι η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει δύσκολα μέτρα”, πρόσθεσε ο Ρούτε και υποστήριξε ότι το εάν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ “είναι ευθύνη που επαφίεται στην Αθήνα, όχι εδώ”, κρίνοντας πως “η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”.

 

Διαβάστε επίσης

Μέρκελ: Δεν έχουμε ακόμα τη βάση για να αρχίσουμε νέες διαπραγματεύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου: Ο Τσίπρας να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ