Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρώπη προκάλεσε το δημοψήφισμα

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε η μεγάλη επικράτηση του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα και ήδη δρομολογούνται εξελίξεις και στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις του και να ακούσει τις προτάσεις του ενόψει του νέου διαπραγματευτικού κύκλου που αναμένεται να αρχίσει άμεσα , με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί νωρίς την Δευτέρα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που με δηλώσεις του έχει αφήσει να διαφανεί το μεγάλο ενδιαφέρον του Παρισιού για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέλαβε την πρωτοβουλία , προφανώς σε συνεννόηση με τους άλλους ηγέτες για την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου κορυφής την Τρίτη.

Επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το πρωί της Δευτέρας, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με θέμα την Ελλάδα.

Πλήθος Ευρωπαίων αξιωματούχων έχουν κάνει δηλώσεις, άλλοι σε σκληρό τόνο , άλλοι με μετριοπαθή τόνο, αλλά κοινός παρονομαστής είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρίσκεται σε πολιτικό και διπλωματικό αναβρασμό ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων που θα είναι κρίσιμες και για την Ελλάδα και για την ΕΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης στην Telegraph: Παράλληλο νόμισμα και IOU τύπου Καλιφόρνιας

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Θεοδωράκης θα ζητήσει να εξαιρεθεί ο Βαρουφάκης από τη διαπραγματευτική ομάδα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ