Η Χίλαρι Κλίντον για τον Πούτιν: Δεν είναι εύκολος άνθρωπος

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε σήμερα ότι, ακόμη και εάν επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, η “επιθετικότητα της Τεχεράνης δεν θα σταματήσει” και ότι θα παραμείνει μεταξύ των κυριοτέρων κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

“Θα συνεχίσουν να αποσταθεροποιούν κυβερνήσεις στην περιοχή και πέραν αυτής. Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους συμμάχους τους σαν την Χεζμπολάχ. Και θα συνεχίσουν να αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ”, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Η Κλίντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να χειρισθούν με πιο έξυπνο τρόπο τις σχέσεις τους με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τις φιλοδοξίες του. “Δεν είναι εύκολος άνθρωπος… Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει υποκατάστατο στη διαρκή δέσμευση”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ότι προσπαθεί “να παραβιάσει ηλεκτρονικά οτιδήποτε δεν κινείται στην Αμερική” και ότι υποκλέπτει εμπορικά μυστικά και “τεράστιες ποσότητες κυβερνητικών πληροφοριών”.

Η Κίνα επιδιώκει μία πλεονεκτική θέση και “κάνουν ό,τι μπορούν για να την κερδίσουν”, είπε και πρόσθεσε ότι θέλει να δει την ειρηνική άνοδο της Κίνας προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, εξαιτίας της ταχείας αύξησης των κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Κατέρρευσε εργοστάσιο στην Κίνα – Τουλάχιστον 9 αγνοούμενοι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ