Ζάιμπερτ: Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση

“Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση”, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόστηκαν στη Ευρωζώνη και έκανε λόγο για θετικά αποτελέσματα σε άλλες χώρες, σε ότι αφορά την επιστροφή στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

“Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση, με ιδιαίτερα δύσκολα θέματα και περίπλοκα προβλήματα, τα οποία πάνε πολύ πίσω στον χρόνο”, δήλωσε, ενώ σε ότι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης, σημείωσε ότι η γενική πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι σωστή.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για τρίτο πακέτο βοήθειας, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου επισήμανε ότι υπάρχει από γερμανικής πλευράς η διάθεση για συνομιλίες, υπενθυμίζοντας την φράση της Καγκελαρίου ότι “η πόρτα παραμένει ανοιχτή” και επισήμανε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, “με ηρεμία και σεβασμό στην απόφαση των Ελλήνων πολιτών”, αλλά και το εάν θα υπάρξει αίτημα της Ελλάδας. Διευκρίνισε δε ότι πλέον δεν βρισκόμαστε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος, αλλά στην βάση του ESM.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με το εάν το Βερολίνο θεωρεί απαραίτητη την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε μελλοντικά προγράμματα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν απόλυτα σωστή τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε ότι αυτή η βασική πεποίθηση εξακολουθεί να ισχύει.

 

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Έχουν πιστωθεί ολόκληρες οι συντάξεις

Ντάισελμπλουμ: Ο Βαρουφάκης έβγαλε από το κεφάλι του ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία

Βαρουφάκης: Την τελευταία βδομάδα είχαμε καλύτερες προτάσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ