Νταλάρα: Το δημοψήφισμα αφορά στο ποιος θα κυβερνήσει

«Το βασικό ζήτημα αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το ποιος θα ηγηθεί της ελληνικής κυβέρνησης στην περίπτωση που η ψήφος είναι υπέρ της περισσότερης λιτότητας», δήλωσε στο CNBC ο πρώην γενικός διευθυντής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

«Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα παραιτηθεί, ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι είναι απίθανο να παραμείνει επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, τουλάχιστον με την παρούσα μορφή της. Επικρατεί πολλή αβεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα, «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, νομίζω πως το βασικό ζήτημα είναι ποιος θα ηγείται της ελληνικής κυβέρνησης τότε και αυτό είναι πολύ ασαφές».

Κατά τον ίδιο, η κίνηση της Άνγκελα Μέρκελ να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις πριν το δημοψήφισμα είναι στην πραγματικότητα μια βραχυπρόθεσμη κίνηση τακτικής. «Δεν είναι μυστικό ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θεωρούν ιδιαίτερα ευχάριστη ή ικανοποιητική την εμπειρία της συνεργασίας με την νυν ελληνική κυβέρνηση».

«Νομίζω όμως πως οι πιθανότητες συνεχίζουν να είναι εύλογα καλές πως μετά το δημοψήφισμα, ασχέτως αποτελέσματος, θα υπάρξει επανάληψη των διαπραγματεύσεων και πως οι πιθανότητες για συμφωνία κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων του Ιουλίου δεν είναι τόσο χαμηλές».

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης:

Θέλει μεταβατική κυβέρνηση ο Σουλτς

Guardian: ΔΝΤ εναντίον ευρωζώνης για την ελάφρυνση χρέους

Ειδικοί του ΟΗΕ χαιρετίζουν το δημοψήφισμα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ