Σόιμπλε: Τίποτα δεν έχει αλλάξει

«Τίποτε δεν έχει αλλάξει» υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία μέχρι τα μεσάνυχτα μεταξύ Ελλάδας πιστωτών.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή βάση για σοβαρή διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επισήμανε ότι από την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης λείπει η σαφήνεια. Οι Έλληνες πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν, τόνισε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι δεν υπήρξε συμφωνία κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών δήλωσαν ότι η πόρτα για συνομιλίες παραμένει ανοιχτή.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι με την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος δημιουργείται μια νέα κατάσταση και οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο του ESM. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα», δήλωσε και προέβλεψε ότι οι νέες συνομιλίες θα γίνουν υπό πιο δύσκολες συνθήκες. Επέρριψε δε την ευθύνη στην «ακατανόητη πλέον συμπεριφορά της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν ή να απορρίψουν την συμφωνία διότι δεν υπάρχει πλέον και δεν υπήρχε ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ μέσω ΕΛΤΑ

Μητρόπουλος: πρέπει να αναθεωρήσει… αν η συμφωνία είναι καλή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ