Ολάντ: Λυπάμαι γιατί ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Την ελπίδα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από την Αθήνα, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το δίλημμα που τίθεται στους Έλληνες αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

«Η Ελλάδα αποφάσισε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα συνολικό και βιώσιμο των ευρωπαϊκών θεσμών του ΔΝΤ και κυρίως του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης. Λυπάμαι γι’ αυτήν την επιλογή, γιατί ήμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μετά το συμβούλιο που είχε για το ελληνικό ζήτημα.

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να πει αυτό που θέλει για το μέλλον του» και τόνισε πως αυτό που διακυβεύεται είναι εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη ή εάν διακινδυνεύουν μια έξοδο από αυτή.

«Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα κάποιες ώρες, πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας. Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις, ανήκει όμως στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το ζητήσουν», είπε ο κ. Ολάντ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να συμβάλει στη συνέχιση του διάλογου. Αναγνώρισε παράλληλα ότι είναι πιθανόν να υπάρξει αναταραχή στις αγορές, αλλά όπως πρόσθεσε, «πολλά μέτρα όμως έχουν ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης».

«Σήμερα υπάρχουν ανασφάλειες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, γι’ αυτό η ΕΚΤ πήρε τα μέτρα της ώστε να τροφοδοτήσει με την απαραίτητη ρευστότητα έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δείτε επίσης:

Ολάντ: Το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή έξοδος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ