Κύπρος – ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ κατηγορούν τους δανειστές για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων και εκβιασμών από αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική εξαθλίωση των λαών του ευρωπαϊκού Νότου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και συμπαράστασή του στον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό από τους μνημονιακούς όρους, και την ίδια στιγμή να αναπτυχθεί μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική με κοινωνική ευαισθησία.

Επίσης, ο Σιζόπουλος κατήγγειλε την κυπριακή κυβέρνηση ότι «δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη στην κυβέρνηση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις της με τους θεσμούς». Όπως ανέφερε είναι λυπηρό το γεγονός «ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η σωστή αλληλεγγύη από άλλες χώρες, αλλά ούτε δυστυχώς και από την κυβέρνηση της πατρίδας μας, και πολύ περισσότερο να υπονομεύεται αυτή η προσπάθεια από αυτούς, που μέχρι χθες υποστήριζαν άκριτα τις επιλογές προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, δυστυχώς ακόμα και της χούντας».

Από την πλευρά του ΑΚΕΛ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η στάση των δανειστών, τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΝΤ, έναντι της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη και εκβιαστική, και προσέθεσε: «Όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι στο μυαλό διαφόρων κύκλων στην ΕΕ δεν είναι να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά να εξευτελιστεί, αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ σημειώνει πως μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη και εκβιαστική συμπεριφορά των δανειστών της Ελλάδας «η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αντί να συμπαραστέκεται, συνεχίζει να σιωπά και να παρακολουθεί παθητικά και αδιάφορα. Προφανώς, η πολυδιαφημισμένη παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους εταίρους ήταν απλά ένα προπέτασμα καπνού».

 

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Λιου για την Ελλάδα: Δεν είναι η ώρα για ένα σοκ

Νέα πρόταση των θεσμών – Τι περιλαμβάνει

Γέγκερ: Εξαιρετικά γενναιόδωρη η πρόταση των θεσμών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ