Reuters: Nέο σχέδιο από τους δανειστές με πεντάμηνη παράταση και 16,3 δισ. ευρώ

Σχέδιο που προβλέπει πρόταση για παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, κατά πέντε μήνες, μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 και τη σταδιακή εκταμίευση 16,3 δισ. ευρώ προτείνουν στην Ελλάδα οι δανειστές,σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα χρήματα, όμως, θα μπορούν να καταβληθούν σε τέσσερις δόσεις, καθεμία ανάλογα με την ολοκλήρωση των διαφόρων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα.

Η πρώτη δόση θα μπορούσε να είναι € 1.8 δισεκατομμύρια από την επιστροφή κερδών των ελληνικών ομολόγων τα οποία θα κατατεθούν σε ξεχωριστολογαριασμό για να αποπληρωθεί η δόση του ΔΝΤ.

Επισημαίνεται ότι η εκταμίευση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον περάσουν τα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο και τα κοινοβούλια των κρατων μελών.

Η δεύτερη δόση 4 δις μπορεί να καταβληθεί στα μέσα Ιουλίου αφού η Ελλάδα έχει ολοκληρωβσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις εκ των οποιων τα 3,5 δις θα πάνε για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμβάλλει με 3,5 δις τον Νοεμβριο εφόσον κρίνει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Πηγή: enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης:

WSJ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 15,3 δισ. ευρώ έως τον Νοέμβριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ