Die Zeit: Η Μέρκελ ορίζει το Σάββατο ως ημέρα συμφωνίας

«Η Μέρκελ ορίζει το Σάββατο ως ημέρα συμφωνίας για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, η οποία προσθέτει πως η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις έχουν την πολιτική βούληση να βρεθεί μια λύση.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο. Εξάλλου ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης επεσήμανε ότι «το αποφασιστικό έγγραφο» είναι αυτό που έχουν υποβάλει οι θεσμοί και, σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω σε αυτό θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις. Η ελληνική πλευρά έχει την ευχέρεια να προτείνει ως σήμερα κάποιες μικρές τροποποιήσεις, εξήγησε ο ίδιος.

Η FAZ αναφέρεται όμως και στις επικρίσεις που διατύπωσε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στην πολιτική λιτότητας που έχουν επιβάλει οι πιστωτές στην Αθήνα. Οι δανειστές δεν υπολόγισαν σωστά τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, εξήγησε ο Κρούγκμαν, ενώ διερωτήθηκε αν συνειδητός σκοπός των πιστωτών είναι να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Μοντέλο διαμαρτύρεται κατά της Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Γιούνκερ: Τώρα… πάω για ύπνο – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ