“Η Βουλγαρία ξεχνιέται λόγω… της Ελλάδας”

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, επισήμανε ότι το ζήτημα της Ελλάδας, μονοπωλεί τις ευρωπαϊκές Συνόδους εις βάρος της Βουλγαρίας, μιας χώρας που έχει εξαίρετη δημοσιονομική θέση αλλά παραμένει η φτωχότερη της ΕΕ.

“Όλες οι χώρες μας έχουν προβλήματα, αλλά δεν μένει χρόνος για εμάς, στις Συνόδους Κορυφής, καθώς η ημερήσια διάταξη καταλαμβάνεται από την Ελλάδα”, ανέφερε ο Μπορίσοφ σε ανακοίνωσή του.

“Κι εμείς θέλουμε να δαπανήσουμε περισσότερα για τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά σεβόμαστε τη δημοσιονομική πειθαρχία”, υπογράμμισε εξάλλου ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. “Αντιτίθεμαι κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε καθυστέρηση και συμβιβασμό” έναντι της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Μπορίσοφ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπόικο Μπορίσοφ είπε ακόμη πως η Σόφια προτίθεται να ζητήσει αρωγή από την Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ροή μεταναστών, ιδίως Σύρων, που φθάνουν στη βουλγαρική επικράτεια από την Τουρκία. “Η Μεσόγειος είναι μπλοκαρισμένη, η μεταναστευτική πίεση μεταφέρεται στο χερσαίο μέτωπο, ιδίως στη Βουλγαρία”, εξήγησε ο ίδιος.

 

Διαβάστε επίσης:

Διαδήλωση κατά της τρόικας έξω από τη Σύνοδο Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

“Λάθος η πολιτική των δανειστών στην Ελλάδα” δηλώνει ηγέτης του Die Linke

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ