Ισπανία: Eκστρατεία κατά των εξώσεων από τη Διεθνή Αμνηστία

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε στη Μαδρίτη μια εκστρατεία εναντίον των εξώσεων, εγκαταλείποντας το συνηθισμένο πεδίο δράσης της για να καταγγείλει μια από τις πιο οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

“Το δικαίωμα στη στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο παραβιάζεται στην Ισπανία, και τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί” για την αντιμετώπιση του φαινομένου “είναι ανεπαρκή”, τονίζει η ΜΚΟ σε ανοικτή επιστολή της προς την συντηρητική ισπανική κυβέρνηση.

“Είναι η πρώτη φορά” που η Αμνηστία εκπόνησε “μια έκθεση για το ζήτημα αυτό” στην Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης.

Η εκστρατεία “Μια πόρτα, μια ιστορία” στόχο έχει να προσελκύσει την προσοχή στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων ιδιοκτητών κατοικιών εξαιτίας ανείσπρακτων οφειλών τους προς τις τράπεζες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ισπανία, που πυροδοτήθηκε από το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων το 2008, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Ισπανία- 35.000 πρώτες κατοικίες κατασχέθηκαν το 2014

Ισπανία-Ομάδα προσφέρει στέγη σε 85χρονη που της έκαναν έξωση

«Στοπ» στις εξώσεις στην Ανδαλουσία

Το αγαπημένο μνημονιακό “ισπανικό μοντέλο” της Μέρκελ δεν δουλεύει για όλους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ