Ρόλος “κλειδί” του ΔΝΤ για να περάσει η συμφωνία από τη γερμανική βουλή

Μέλη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού θεωρούν πως η στήριξη του ΔΝΤ σε ένα σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι το “κλειδί” για να περάσει από τη γερμανική βουλή μια συμφωνία της χώρας μας με τους πιστωτές.

“Αν είναι να υπάρξει εκταμίευση, χρειαζόμαστε ένα λεπτομερή υπολογισμό από το ΔΝΤ” δήλωσε ο Antje Tillmann, μέλος της επιτροπής Οικονομικών από το Χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ. “Πρέπει να προκύπτει κάτι βιώσιμο”.

“Για εμάς, η ετυμηγορία του ΔΝΤ είναι το σημείο αναφοράς για μια αξιόπιστη, αποδεκτή λύση” δήλωσε ο Joachim Poss, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην Κάτω Βουλή.

“Η Μέρκελ, η oποία επέμεινε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης στην ευρωζώνη προκειμένου να συμβάλει στην επιβολή συνθηκών δημοσιονομικής λιτότητας, είπε ότι απομένει τρομερά πολλή δουλειά να γίνει και ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη για να εργαστούν σε μια συμβιβαστική λύση πριν από την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής στις την Πέμπτη” αναφέρει το πρακτορείο.

“Το ΔΝΤ είναι ένας σοβαρός εταίρος” που πιέζει “τους Έλληνες να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Alexander Radwan, βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) από τη Βαυαρία.

 

 Διαβάστε επίσης

Πότε θα συνεδριάσει η γερμανική βουλή για την Ελλάδα

WSJ: ΔΝΤ και Γερμανία οι πιο σκληροί στην τεχνική διαπραγμάτευση

 

σχολίασε κι εσύ