Πιτέλα: Συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να ταπεινώσουν πολιτικά την Ελλάδα

Έκκληση στους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια προς την επίτευξη συμφωνίας απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που της αναλογούσε.

Ο Τζιάνι Πιτέλα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά ορισμένων «συντηρητικών δυνάμεων» που υπάρχουν στην Ευρώπη, οι οποίες όπως είπε «θέλουν να ταπεινώσουν πολιτικά την Ελλάδα». «Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμα συντηρητικές δυνάμεις που εναντιώνονται στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτές είναι λίγες και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία. «Θα ήθελα να τους πω ότι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με το μέλλον μας. Διότι δεν διακυβεύεται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά όλων μας», συνέχισε ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών. Ανέφερε, επίσης, ότι όποιος σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ΕΕ και την ευρωζώνη και ότι πρέπει να σταματήσουν τα τελεσίγραφα τύπου «είτε η Ελλάδα δέχεται τους όρους μας, είτε την πετάμε έξω από την ΕΕ».

Όσον αφορά τα κενά και τις διαφορές της διαπραγμάτευσης, όπως π.χ. ο ΦΠΑ στην εστίαση και κάποιοι εμπορικοί φραγμοί, ο Τζ. Πιτέλα είπε ότι είναι «για γέλια». Πρόσθεσε ότι οι διαφορές αυτές δείχνουν ότι υπάρχει συμφωνία και το ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί σημαίνει ότι κάποιες ομάδες αντιστέκονται και θέλουν να ταπεινώσουν την Αθήνα.

Ο Τζ. Πιτέλα κατέληξε λέγοντας πως δεν έχει σημασία αν θα νικήσει ο Τσίπρας ή η λιτότητα των Βρυξελλών. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση που θα είναι βιώσιμη για όλους τους πολίτες, Έλληνες και Ευρωπαίους. Αν αποτύχει όλοι θα υποστούμε βλάβες», δήλωσε ο Τζ. Πιτέλα και πρόσθεσε ότι επιθυμία των σοσιαλιστών είναι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών να έχει υπογραφεί ως την Πέμπτη.

 

Διαβάστε επίσης:

“Οι ΗΠΑ θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη για γεωπολιτικούς λόγους”

Σέλινγκ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο

Το Πεκίνο ελπίζει η Ελλάδα να εξέλθει σύντομα από την κρίση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ