Πέθανε η ηθοποιός Λάουρα Αντονέλι

Η Ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Αντονέλι, που έγινε διάσημη για τον ρόλο της στην ταινία “Μαλίτσια”, βρέθηκε σήμερα νεκρή στην κατοικία της στο Λαντισπόλι, όχι μακριά από τη Ρώμη, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Οι αιτίες του θανάτου της 71χρονης Αντονέλι δεν έγιναν γνωστές.

Η Λάουρα Αντονέλι γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1941 στην πόλη Πούλα της Κροατίας, που ονομαζόταν εκείνη την εποχή Πόλα και ανήκε στην Ιταλία.

Η ηθοποιός έγινε κυρίως διάσημη για τους ρόλους της σε ιταλικές ερωτικές κωμωδίες που γυρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και τη δεκαετία του ’70., όπως η “Σεξουαλική επανάσταση” που γυρίστηκε το 1968 ή η “Μαλίτσια” που γυρίστηκε το 1973.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου, όπως ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Ντίνο Ρίζι, ο Ετορε Σκόλα και ο Λουίτζι Κομεντσίνι.

Υπήρξε σύντροφος του Γάλλου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό από το 1972 έως το 1980, την εποχή που ζούσε στο Παρίσι και γύριζε ταινίες με γάλλους σκηνοθέτες.

Η καριέρα της τελείωσε τη δεκαετία του ’80 με πολλές αποτυχημένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και δικαστικά προβλήματα λόγω δεκάδων γραμμαρίων κοκαΐνης που βρέθηκαν στην έπαυλή της εκείνη την εποχή.

Από τότε ζούσε απομονωμένη στο Λαντισπόλι, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τη Ρώμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Στα δίχτυα της ιταλικής εφορίας η ροκ σταρ Τζάνα Νανίνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ