Κρεμλίνο: Πρόωρη η συζήτηση για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Στο Κρεμλίνο θεωρούν πρόωρη τη συζήτηση της συμμετοχής της Ρωσίας στην επίλυση των προβλημάτων χρέους της Ελλάδας, έως ότου υπάρξουν σχετικές προτάσεις από την πλευρά της Αθήνας, δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου TASS ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενόψει της συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Για να εξετάσουμε παρόμοιο ζήτημα, χρειάζεται αρχικώς να ακούσουμε κάποιες προτάσεις, είτε κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Ελλήνων εταίρων μας. Ας περιμένουμε για αρχή τις συνομιλίες, να συζητάμε αφηρημένα χωρίς να έχουμε κάποια αιτήματα ή προτάσεις δεν είναι σώφρον. Ας περιμένουμε τη συζήτηση (των δύο ηγετών) και τότε θα σας ενημερώσουμε», είπε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, έχει δηλώσει σχετικά με το ζήτημα παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα: «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση (για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους), η οποία θα προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρώτης προτεραιότητας για εμάς είναι τα επενδυτικά σχέδια και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν απαιτηθεί χρηματοπιστωτική υποστήριξη θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα».

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia today, ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς «είπε ότι προτεραιότητα για εμάς είναι μια σταθερή Ευρώπη και μια σταθερή Ελλάδα. Θα υποστηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης».

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επισήμανε επίσης ότι πολλές χώρες στην Ευρώπη, και η Ελλάδα μεταξύ αυτών, επιθυμούν την άρση των κυρώσεων το ταχύτερο δυνατό. «Οι χώρες αυτές σκέφτονται τις επιχειρήσεις τους, την οικονομία τους και όχι την πολιτική. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια εποικοδομητική προσέγγιση, γι’ αυτό και έχουμε περισσότερες διαβουλεύσεις με τέτοιες χώρες παρά με τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης οι οποίες δε θέλουν να συνεχίσουν τον οικονομικό διάλογο».

 

Διαβάστε επίσης:

“Μοναδική διέξοδος για την Ελλάδα ο συμβιβασμός με τους δανειστές”

Η κατάθεση στεφάνου του Τσίπρα στο μνημείο του Καποδίστρια – ΦΩΤΟ

“Ανοικτή” η Ρωσία για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν προταθεί από τους “Ευρωπαίους Εταίρους”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ