Ο Γιούνκερ στο Spiegel: Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα

«Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι απογοητευμένος από τις διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα» γράφει το γερμανικό Spiegel προλογίζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γιούνκερ στο περιοδικό, με τον τίτλο «Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα».

«Η εμπιστοσύνη που έχω δείξει στον Τσίπρα δεν μου έχει ανταποδοθεί στον ίδιο βαθμό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αντί να μαλώνει την Κομισιόν, ο Τσίπρας θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Επιτροπή του έδωσε την προοπτική για ένα επενδυτικό πρόγραμμα για το 2015 έως το 2010 ύψους 35 δισεκ. ευρώ» σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

«Αν ήμουν εγώ Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα το προέβαλα ως επιτυχία. Αλλά δεν ακούω τίποτα τέτοιο» σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής μιλώντας στο Spiegel.

«Ακόμα και ο Γιούνκερ δεν αποκλείει πλέον ένα Grexit. Στην Αθήνα, οι προσπάθειές του για έναν συμβιβασμό προφανώς παρεξηγήθηκαν» γράφει το περιοδικό.

«Το μότο ‘υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που στο τέλος βγάζει με μαγικά έναν λαγό από το καπέλο’ δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε:

«Είχα προειδοποιήσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα να μην εφησυχάζει στο ότι θα μπορούσα να αποτρέψω σε κάθε περίπτωση, μια κακή έκβαση των συνομιλιών».

Διαβάστε επίσης:

Γκίζι: Ο Σόιμπλε δεν θέλει την επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης

Bild: Ο γελαστός Βαρουφάκης και η εξαπατημένη Μέρκελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ