Berliner Zeitung: Διάλογος κωφών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

Την ανάγκη για μια νέα αρχή στην Ελλάδα διαπιστώνει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung επισημαίνοντας ότι οι μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις ήταν άκαρπες.

«Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας διάλογος κωφών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Το μόνο που συνέβη ήταν να αποπληρώνονται παλιά χρέη με νέα, χωρίς να γίνεται κάποια ουσιαστική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα αίτια της ελληνικής κρίσης. Όχι μόνο γινόταν διάλογος κωφών μέχρι σήμερα αλλά και για τα λάθος θέματα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», αξιολογεί τη στάση των δυο πλευρών ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Ο Τσίπρας θα έπρεπε να πει στους ανθρώπους ότι οι κυβερνήσεις που ψήφιζαν για δεκαετίες κατάντησαν την χώρα ένα διεφθαρμένο, μη λειτουργικό, υπεροπτικό τέρας. Ένα τέρας που δεν είναι σε θέση να εισπράξει φόρους από εκείνους που θα έπρεπε να πληρώσουν».

Ο συντάκτης παραδέχεται ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό είναι: «Θα τα καταφέρουμε αν επιτέλους ξεκινήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Γκίζι: Ο Σόιμπλε δεν θέλει την επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης

Bild: Ο γελαστός Βαρουφάκης και η εξαπατημένη Μέρκελ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ