Έκκληση του Πιτέλα στους πιστωτές και στο ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ενόψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικης Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στην Φρανκφούρτη και αύριο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, απηύθυνε έκκληση “προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη” να εργαστούν για την εξεύρεση μιας συνολικής συμβιβαστικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα, “ικανής να διασφαλίσει την ακεραιότητα της ευρωζωνης και τη σωτηρία της ΕΕ”.

“Πρέπει να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να βρούμε αυτήν τη συμφωνία εντός των προσεχών ημερών” αναφερει σε ανακοίνωσή του ο Πιτέλα επισημαίνοντας οτι η ελληνική κυβέρνηση “πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρύθμισης που πρέπει να εφαρμοστούν”.

“Καλούμε επίσης όλους τους διεθνείς πιστωτές, και ιδίως από το ΔΝΤ, να επιδείξουν ευελιξία στις απαιτήσεις τους”, τονίζει ο Πιτέλα ζητώντας τους παράλληλα να τηρήσουν τις δέσμευσεις που ανέλαβαν το Νοέμβριο του 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους το οποιο, οπως αναφερει, δεν ειναι βιώσιμο.

“Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με τη φωτιά. Είναι το μέλλον της Ευρώπης, που είναι σε κίνδυνο” καταλήγει ο Ιταλός πρόεδρος.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Να παρουσιάσουν εναλλακτικές προτάσεις οι Έλληνες

Σουλτς: Έξοδος από το ευρώ σημαίνει και έξοδος από την Ε.Ε.

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Στόχος είναι να σημειωθεί πρόοδος στο Eurogroup

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ