Παρέμβαση της Μέρκελ για την Ελλάδα πριν το Eurogroup

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αποκλείουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης μετά το αυριανό Eurogroup, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως όλα δείχνουν πάντως η Άνγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα του Eurogroup, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, να έχουν ελπίδες για απτά αποτελέσματα, από τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι δεν θα κατατεθούν νέες προτάσεις.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, ενημερώνει την επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – δανειστών.

Αύριο, λίγες ώρες πριν το Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η καγκελάριος θα προβεί σε κυβερνητική ανακοίνωση σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 και 26 Ιουνίου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναφερθεί στην Ελλάδα. Αναμένεται να διακηρύξει και πάλι την προσήλωσή της στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ότι θα ζητήσει από την Αθήνα να επιδείξει συμβιβαστική διάθεση. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στόχος της είναι να ονοματίσει τους υπεύθυνους σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών οδηγηθούν μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο. Και εκείνοι βρίσκονται κατά την άποψή της στην Αθήνα.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Η Bild προτείνει στη Μέρκελ την… ομιλία της

Die Welt: Η κόκκινη γραμμή στη διαμάχη με την Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ