Άιντα: Διαβλέπω λύση στο Κυπριακό

Έγγραφο με τις συγκλίσεις και αποκλίσεις στις θέσεις των δύο πλευρών, το οποίο ετοίμασαν οι διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θα μελετήσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, στη σημερινή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται -μετά τη συνάντηση- οι δυο ηγέτες να ανακοινώσουν νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες. Χθες βράδυ, προσφωνώντας δικοινοτική εκδήλωση του ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου, ο κ. Άιντα ανέφερε ότι διαβλέπει λύση του κυπριακού σε λογικό χρονικό πλαίσιο.

Μίλησε για «πραγματικά εκπληκτικό κλίμα και ουσιαστική διαδικασία στο Κυπριακό» τονίζοντας ότι είναι «το καλύτερο κλίμα στις συνομιλίες εδώ και πολλά χρόνια».

Πρόσθεσε ότι, με την ολοκλήρωση του καταλόγου των συγκλίσεων και αποκλίσεων οι δύο ηγέτες θα μπορέσουν προχωρήσουν σε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Ο κύριος Άιντα σημείωσε ότι οι Κύπριοι θα πρέπει να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο, γιατί έχουν ευθύνη, προτού χαθεί η ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ- «Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ