Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει ο Κέρι

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά το κάταγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος με το ποδήλατό του στη Γαλλία και θα επιστρέψει στην οικία του στη Βοστώνη, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα προβεί σε σύντομες δηλώσεις και θα δεχθεί λίγες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους όταν εξέλθει από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου νοσηλευόταν.

Ο 71χρονος Κέρι υπέστη κάταγμα στο μηριαίο οστό την 31η Μαΐου ενώ έκανε ποδήλατο σε μία διαδρομή του Γύρου της Γαλλίας στην περιοχή της Άνω Σαβοΐας, ένα ατύχημα που ήγειρε ανησυχίες σχετικά με το πόσο μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η προθεσμία για την ολοκλήρωση των οποίων είναι η 30η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κέρι διακομίστηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ και υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση στις 2 Ιουνίου.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή ώρα της εξόδου του Κέρι από το νοσοκομείο, ζητήθηκε ωστόσο από τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο νοσοκομείο στις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Δεν έχει καταστεί γνωστό πότε ο Κέρι θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον και ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν η απουσία του θα επηρεάσει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία).

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζον Κέρι αναμένεται να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από το τέλος του μήνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Στη Βοστώνη για ιατρική θεραπεία ο Κέρι

Θετικός ο Πάπας να αλλάξει ημερομηνία το Πάσχα

Η κάθετη απογείωση ενός Boeing 787-9 Dreamliner – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ