Ντάισελμπλουμ: Αν η Ελλάδα δεν πάρει σκληρές αποφάσεις είναι μόνη της

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει περαιτέρω δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», φέρεται να δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην εφημερίδα Helsinging Sanomat.

Στη συνέντευξή του, που έγινε χθες και δημοσιεύεται σήμερα, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι συνεχίζει να είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας εγκαίρως προκειμένου να αποδεσμευθεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν νόημα από οικονομικής άποψης.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας» δήλωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

“Η ΕΚΤ δεν ζήτησε να μπει η Ελλάδα στο ευρώ”

Wall Street Journal: Βόμβα στη γέφυρα Ελλάδας – δανειστών

Bloomberg: Η αποφυγή ενός Grexit έχει και γεωπολιτική σημασία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ