Βάιντμαν: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα

Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα σύμφωνα με τον επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ο κ. Βάιντμαν καλείται να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Για μία ακόμη φορά υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η τήρηση των δεσμεύσεών της, ενώ προσθέτει ότι έως τα τέλη του περασμένου έτους η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εμφανίζονταν βελτιωμένη αλλά «η νέα ελληνική κυβέρνηση απεμπόλησε την εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές και δεν είναι ικανή να βρει τα χρήματα που χρειάζεται χωρίς έξωθεν βοήθεια».

Ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα ληφθεί από τους κεντρικούς τραπεζίτες αλλά από τους πολιτικούς. «Οι πολιτικοί και όχι οι κεντρικοί τραπεζίτες αποφασίζουν ποιος θα είναι και ποιος όχι στην Ευρωζώνη. Αν και πολλοί θέλουν να μεταθέσουν αυτήν την ευθύνη στις κεντρικές τράπεζες, δεν ισχύει αυτό. Ταυτόχρονα οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι αυτές που αποφασίζουν εάν μία χώρα θα λάβει η όχι οικονομική στήριξη ή εάν καλύπτει τα κριτήρια για να γίνει κάτι τέτοιο».

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη Εβδομάδα η συνεδρίαση του Euro Working Group

Reuters: Η Ελλάδα είπε στους πιστωτές της ότι ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος τρέχει αντίστροφα για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ