Ο Πάντοαν για τη συνέντευξη του Τσίπρα: Λυπάμαι…

Τη συνέντευξη του Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Corriere della Sera, σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά του Πρωθυπουργού στο ύψος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας και στα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν η Ιταλία και η Ισπανία, έπειτα από ενδεχόμενη αποτυχία της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους πιστωτές o Πάντοαν τόνισε:

«Λυπάμαι που ο Αλέξης Τσίπρας λέει κάτι τέτοιο. Διαφωνώ απόλυτα, έστω κι αν συμπάσχω με την ελληνική κατάσταση. Εμείς αλλάξαμε πορεία πλεύσης, κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και τα σωστά πράγματα, ελπίζω να το πράξουν όλες οι χώρες».

«Η Ιταλία άρχισε να γίνεται υπόδειγμα στην Ευρώπη για τις δομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε και ξεκίνησε. Η Ιταλία μπορεί να ήταν ευάλωτη πριν δυο χρόνια, σήμερα κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός συζήτησης», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Cnbc.

Σε σχέση με την Ισπανία, ο Ιταλός υπουργός και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, τόνισε:

«Όταν η Ισπανία εισήγαγε την bad bank, ζούσε μια πραγματική τραπεζική κρίση. Σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο, και θα ήταν, μάλλον αδύνατον».

O Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, πάντως, δήλωσε και πάλι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία της χώρας μας με τους θεσμούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Εφικτή η συμφωνία, αλλά δεν κόβω συντάξεις και επιδόματα

Ο Αλέξης Τσίπρας “διαφημίζει” τη συνέντευξή του στην Κοριέρε Ντελα Σέρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ