Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία επίδοξου ισλαμιστή

Για να καταρρίψουν τις “φήμες” που κυκλοφορούσαν ευρέως, οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον θάνατο ενός φερόμενου ως ισλαμιστή, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Ο Ντάνιελ Κόνλεϊ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Σάφολκ που έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο του Ουσάμα Ραχίμ, εξήγησε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο γίνεται προκειμένου να μπει ένα τέλος “στις φήμες και στις λανθασμένες πληροφορίες”. Πρόσθεσε ότι το βίντεο αυτό είναι “ένα στοιχείο μεταξύ άλλων”.

Η οικογένεια του Ραχίμ, ενός ιδιωτικού φρουρού που φέρεται ότι σχεδίαζε να αποκεφαλίσει αστυνομικούς στο όνομα του τζιχάντ, είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ο 26χρονος πυροβολήθηκε στην πλάτη. Οι συγγενείς του είδαν το βίντεο την περασμένη εβδομάδα, πριν από την κηδεία.

Οι εικόνες, που δεν είναι ιδιαίτερα καθαρές, τραβήχτηκαν στις 2 Ιουνίου από την κάμερα ασφαλείας ενός εστιατορίου που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο όπου έγινε η αντιπαράθεση του Ραχίμ με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός πυροβολήθηκε αφού αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικούς που τον κάλεσαν κατ’ επανάληψη να πετάξει το στιλέτο που κρατούσε. Οι ομιλίες δεν ακούγονται στο βίντεο και το μαχαίρι δεν διακρίνεται καθαρά.

Στο βίντεο, ο Ραχίμ βαδίζει προς μια στάση λεωφορείου ενώ οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και μετά απομακρύνονται από αυτόν ενώ εκείνος πέφτει στο έδαφος. “Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι οι αστυνομικοί αντέδρασαν σωστά” σχολίασε ο αστυνομικός διευθυντής της Βοστώνης Ουίλιαμ Έβανς.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Ουσάμα Ραχίμ είχε αγοράσει μέσω του Ιντερνέτ τρία μαχαίρια στρατιωτικού τύπου και ένα ακονιστήρι με στόχο να επιτεθεί στους “άνδρες με τα μπλε”. Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη στη Βοστώνη ένας 25χρονος, ο Ντέιβιντ Ράιτ, που φέρεται ότι ήταν συνεργός του και κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο την παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας. Αφού παρέλαβε ταχυδρομικά τα τρία μαχαίρια, ο Ραχίμ φέρεται ότι μαζί με τον Ράιτ και ένα τρίτο πρόσωπο σχεδίασε τις επιθέσεις του, το Σαββατοκύριακο πριν από τον θάνατό του. Ο Ράιτ υποστηρίζει ότι η πρώτη ιδέα ήταν να αποκεφαλίσουν έναν άγνωστο σε μια άλλη Πολιτεία. Όμως το πρωί της περασμένης Τρίτης ο Ραχίμ του τηλεφώνησε και του είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα εξαπέλυσε επιθέσεις στους “άνδρες με τα μπλε” σκοτώνοντας στην τύχη αστυνομικούς στη Βοστώνη την ίδια ημέρα ή την επομένη. Δύο ώρες αργότερα, έπεφτε νεκρός.

 

 

 Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ- Διαδηλώσεις διαρκείας κατά της ρατσιστικής βίας

Βαλτιμόρη- Έρχεται έρευνα για τις πρακτικές της αστυνομίας

Ομπάμα: Ο ρατσισμός της αστυνομίας στο Φέργκιουσον δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ