Μπαχτσελί: Ο Ερντογάν να περιοριστεί στο σύνταγμα ή να παραιτηθεί

«Ο Ερντογάν ή θα πρέπει να περιοριστεί στο πλαίσιο που ορίζει το σύνταγμα ή θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για “αρχή του τέλους για το ΚΔΑ”.

Μία νέα περίοδος και μια νέα πολιτική εικόνα εγκαινιάζει για την Τουρκία το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα μετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας πως μπορεί άνετα να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνεργασία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και ότι το κόμμα του θα αναλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν δεν καταστεί αυτό δυνατόν, είπε ο Μπαχτσελί, «τότε ας γίνουν πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος της ήττας του Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «είναι η παραβίαση των νόμων και του συντάγματος εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα».

«Ο Ερντογάν ή θα πρέπει να περιοριστεί στο πλαίσιο που ορίζει το σύνταγμα ή θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο Μπαχτσελί και έκανε λόγο για “αρχή του τέλους για το ΚΔΑ”.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματός του κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: Το κόμμα του Ερντογάν είναι ο νικητής των εκλογών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ