Ρέντσι: Θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ένα Grexit

Στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους Θεσμούς αναφέρθηκε κατά συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

«Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν» είπε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε: «Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».

Ο Ματτέο Ρέντσι, τέλος, υπογράμμισε ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Twitter, δε, ο Ιταλός πρωθυπουργός έγραψε: «καλό το πρώτο μέρος των εργασιών του G7 για την οικονομία. Σωστό να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις, στοπ με την λιτότητα».

 

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα στο “μενού” της συνάντησης Ομπάμα – Μέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ