Handelsblatt: Ο Τσίπρας προσπάθησε να αυτοπροσκληθεί

Μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου, στο τραπέζι της συζήτησης γύρω από το μέλλον της Ελλάδας, βρέθηκαν ο πρόεδρος της Γαλλίας καθώς και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αυτοπροσκληθεί» γράφει χαρακτηριστικά η Handelsblatt, «αφού διεμήνυσε ότι ενδέχεται να πετάξει στο Βερολίνο την τελευταία στιγμή».

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Τελικός για την Αθήνα. Οι σωτήρες της Ελλάδας συμφωνούν σε μια προσφορά βοήθειας. Αλλά ο πρωθυπουργός Τσίπρας αντικρούει με δικό του σχέδιο». Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και δεν υποκύπτει απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών σχολιάζεται ως εξής:

«Με πομπώδη ρητορική ο Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει το κόμμα του στη γραμμή που έχει χαράξει. Για να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές θα πρέπει να αποφασίσει το ελληνικό κοινοβούλιο. Για τον Τσίπρα αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια αντιπαράθεση με αβέβαιη έκβαση, αφού εντός του ΣΥΡΙΖΑ η αντίσταση στον συμβιβασμό με τους εταίρους ενισχύεται και θεωρείται προδοσία των προεκλογικών δεσμεύσεων, ιδιαίτερα από την ακροαριστερή πτέρυγα».

Διαβάστε επίσης:

Bild: Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με όποιο κόστος

Ντάισελμπλουμ: Ο Γιούνκερ μου δίνει πεταχτά φιλιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ