Die Welt: Η Ελλάδα υπέβαλε το σχέδιο

Η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα υπέβαλε το σχέδιο» σημειώνει ότι έχει αρχίσει να υπάρχει κίνηση στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία.

Στη σημερινή συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ θα συζητηθεί το συμβιβαστικό έγγραφο στο οποίο κατέληξαν προχθές το βράδυ ο τελευταίος, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Welt, με αυτό το έγγραφο οι πιστωτές της Ελλάδας ελπίζουν να σημειωθούν αποφασιστικές πρόοδοι στις συζητήσεις. Κάποιοι κύκλοι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις έκαναν μάλιστα λόγο για την «ύστατη προσφορά» προς την Αθήνα. Όμως παραμένει ανοικτό αν όλοι οι πιστωτές συμφωνούν με αυτή την άποψη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι δεν επιθυμεί να θέσει στην Ελλάδα τελεσίγραφα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον Γιούνκερ την πρόταση της Ελλάδας. Λεπτομέρειες για την πρόταση αυτή δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως πηγές αναφέρουν ότι φαίνεται να αρκεί για να υπάρξει συμφωνία.

Πάντως, σημειώνει η Welt, το ερώτημα παραμένει αν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν να ολοκληρωθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας G7 το Σαββατοκύριακο (6-7/6).

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες έχουν την ευθύνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ