Νέα πρόκληση της Bild – “Τρικ” του Γιούνκερ η ανθρωπιστική κρίση

«Ανθρωπιστική κρίση – Με αυτό το ‘τρικ’ θέλει ο Γιούνκερ να δώσει κι άλλα εκατομμύρια στον Τσίπρα» είναι ο τίτλος ενός προκλητικού δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναφέρεται στη συνέντευξη του Προέδρου της Κομισιόν στη Sueddeutsche Zeitung και στα όσα είπε σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

«Το ελληνικό δράμα του χρέους κόβει την ανάσα στους πολιτικούς. Η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε και πάλι στην Καγκελαρία με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν πώς μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Αργότερα, πήγαν ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Προπαντός ο Γιούνκερ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με όποιο κόστος. ‘Το Grexit δεν είναι επιλογή’, τόνισε ο Λουξεμβουργιανός στη Sueddeutsche Zeitung. Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερα εκατομμύρια για τον φίλο του, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αγκάλιαζε τόσο εγκάρδια στην τελευταία σύνοδο κορυφής.

Για την προγραμματισμένη βοήθεια εκατομμυρίων, ο Γιούνκερ έχει τώρα έναν νέο λόγο: Υπάρχει λέει ‘ανθρωπιστική κρίση’ στην Ελλάδα…

Οι συνέπειες της υψηλής ανεργίας στην Ελλάδα, η μείωση των συντάξεων και των μισθών, θα πρέπει τώρα να εξυπηρετήσουν ως λόγοι για τη νέα ευρω-βοήθεια.

Φοβούμενες κοινωνικές αναταραχές, οι χώρες της ΕΕ είναι πρόθυμες να καταβάλουν πρόσθετα κεφάλαια προς την Αθήνα… Ο ίδιος ο Γιούνκερ έκανε λόγο για την προοπτική να δώσει 2 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Για την αλλαγή στρατηγικής προετοίμασε το έδαφος ο διευθυντής του γραφείου του Γιούνκερ, Μάρτιν Ζελμάιερ, ο οποίος ανέφερε, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση στην καγκελαρία, ότι το πρόγραμμα βοήθειας που εφαρμόστηκε έως τώρα είναι μη ρεαλιστικό και ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για τις μεταρρυθμίσεις.

Αυτό ακούγεται ακριβώς όπως ο Τσίπρας…» σχολιάζει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Ο μπλε φάκελος της Μέρκελ και οι σημειώσεις των Ολάντ-Γιούνκερ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ