L’ Echo: Ο Βαρουφάκης προκαλεί άλλη μία διαμάχη

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί διαμάχη στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, με τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναφέρει σε δημοσίευμα της η βελγική εφημερίδα “L ‘Echo”.

H οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη είχε συμμετάσχει  σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, της ΕΕ και του ΔΝΤ σχετικά με την εφαρμογή του πρώτου σχεδίου βοήθειας προς τη χώρα, που χαρακτηρίζεται από μια αυστηρή πολιτική λιτότητας γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Ο διορισμός της προκάλεσε την οργή σε 43 βουλευτές (από 149) της ριζοσπαστικής αριστεράς και την αντίδραση πολλών αξιωματούχων.

«Μια προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει το Μνημόνιο  δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη σημερινή κυβέρνηση της οποίας οι αρχές και οι αξίες είναι εντελώς διαφορετικές», ανέφεραν οι βουλευτές σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την Κυριακή το βράδυ από το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων  “Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα (…), αυτό είναι μια λανθασμένη απόφαση και ζήτησε την ακύρωσή της,” γράφουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η  μεγάλη δημοσιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν  είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει  ήδη προκαλέσει αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης από τα τέλη Απριλίου.

Εκείνη την εποχή είχε κατηγορηθεί για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και των εκπροσώπων των πιστωτών, ΕΕ και ΔΝΤ, σχετικά με τη συμφωνία που θα συναφθεί για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Telegraph: Ο Τσίπρας βάζει “βόμβα” στην ευρωζώνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ