Υεμένη- Προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη κατέβαλε προσπάθειες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, μία ημέρα μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά, η οποία έγινε εκ νέου στόχος αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας που πολεμά εναντίον των σιιτών ανταρτών, των Χούτι.

Πολυάριθμες επιδρομές της συμμαχίας εννέα αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σημειώθηκαν επίσης στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, όπου οι σιίτες αντάρτες συγκρούονται με δυνάμεις πιστές στον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Στην επαρχία Αμπιάν, τουλάχιστον 12 αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά σε μια αποθήκη όπλων, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξαιτίας της σύρραξης στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 8.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εξάλλου πάνω από 545.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο Μαυριτανός διπλωμάτης Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, απηύθυνε έκκληση να ξεκινήσει διάλογος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Saba, που ελέγχεται από τους αντάρτες.

 

Διαβάστε επίσης

ΟΗΕ- Αναβάλλονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη

Οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν στην Υεμένη

Η Υεμένη προειδοποιεί το Ιράν…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ