Η φιλανθρωπική κίνηση Ελληνίδας που εντυπωσίασε τους Αμερικανούς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Η κίνηση φιλανθρωπίας και η γενναιοδωρία μιας ομογενούς στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ εντυπωσίασε τους Αμερικανούς.

Πριν από λίγες ημέρες, έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς», που διατηρεί η  Ελένη Φωτιάδου, στην παραλία της Βιρτζίνια, ένας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού για να βρει κάτι να φάει.

Μια γυναίκα που δούλευε σε διπλανό μαγαζί, και είδε τη σκηνή, έτρεξε πίσω για να προσφέρει νερό και φαγητό. Ωστόσο, ο άνδρας έδειξε ιδιαίτερα αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά της νεαρής κοπέλας.

Η Ελένη Φωτιάδου, που έμαθε για το περιστατικό, όσο και οι υπάλληλοι του εστιατορίου, ευαισθητοποιήθηκαν κι αμέσως τοποθέτησαν μια ανακοίνωση έξω από το μαγαζί, μέσω της οποίας ενθαρρύνουν όσους έχουν ανάγκη για τροφίμα να πάνε στο εστιατόριο.

Η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια προτίμησε να βάλει ανακοίνωση, καθώς δεν θέλει να φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση.

«Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε. Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον “Ζορμπά”», γράφει χαρακτηριστικά το σημείωμα της κα Φωτιάδου.

Η ιδιοκτήτρια του «Ζορμπά», μιλώντας στο wtkr.com, τόνισε ότι το να βοηθά τους άλλους είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει. «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», τονίζει η κα Φωτιάδου, συμπληρώνοντας ότι αν και στην περιοχή δεν έχουν δει ούτε πολλούς άστεγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν. «Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: wtkr.com

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί-στρατιώτες θα τοποθετηθούν στα απομακρυσμένα νησιά

Ο Έλληνας που προέβλεψε την ύπαρξη του τέταρτου κουάρκ

Ο γιατρός που τον κέρδισε το Χόλιγουντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ