Δεκάδες νεκροί στις ΗΠΑ και το Μεξικό από την κακοκαιρία

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος του Τέξας στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 20 πολίτες στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Το Τέξας, η Οκλαχόμα και, λίγο νοτιότερα, το Μεξικό, πλήττονται εδώ και αρκετές ημέρες από ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες. Την Δευτέρα, ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα και κατέστρεψαν πολλά σπίτια και στις δύο χώρες. Στο Μεξικό, στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, ανεμοστρόβιλος σκότωσε 13 ανθρώπους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Περισσότερα από 25 εκατοστά βροχής έπεσαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στην πόλη του Χιούστον αργά το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στην πόλη εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλές δεκάδες θεατές παγιδεύτηκαν στο γήπεδο του μπάσκετ όπου διεξήχθη ένας αγώνας της ομάδας Χιούστον Ρόκετς. Το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το Toyota Center που φιλοξενεί τους αγώνες του NBA, δεν επλήγη από τις πλημμύρες, διευκρίνισε η δήμαρχος Ανίζ Πάρκερ. Όμως οι θεατές, μετά το τέλος του αγώνα, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, στην κομητεία Χέις του Τέξας αγνοείται η τύχη δώδεκα ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης.

Φονικός καύσωνας στην Ινδία – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ