Η Κομισιόν για τον “χαλαρό” Γιούνκερ και το… γραβάτωμα του Τσίπρα

Το “χαλαρό” στυλ του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, υπερασπίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γιούνκερ «είναι γνωστός για το άκρως ανεπίσημο και πολύ συχνά χαλαρό στυλ του» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μία δήλωση που έκανε τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στην αίθουσα τύπου της Κομισιόν να ξεσπάσουν σε δυνατά γέλια.

Σχετικά με τον χαιρετισμό του Γιούνκερ προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν με την προσφώνηση «Χαίρε, δικτάτορα», ανέφερε ότι ήταν μια «διασκεδαστική στιγμή κατά τη διάρκεια μιας πολύ μακράς και βαρετής τελετής υποδοχής» στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη με στόχο να ενισχυθεί η συνεργασία με τους ανατολικούς γείτονες της Ευρώπης, επέμεινε ο ίδιος.

Ο 60χρονος Γιούνκερ «είναι στα πολιτικά πράγματα εδώ και 35 χρόνια και έχει διατελέσει πρωθυπουργός (του Λουξεμβούργου) για ένα διάστημα 19 ετών. Γνωρίζει πολύ καλά όλους τους (Ευρωπαίους) ηγέτες» με τους οποίους «διατηρεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης» προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο Ορμπάν απάντησε προσφωνώντας τον Γιούνκερ «Μεγάλο Δούκα» ωστόσο αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την εκτίμηση που τρέφει ο Γιούνκερ προς την πολιτική που ασκεί ο Ορμπάν, ο οποίος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη καθώς τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου σχετικά με την επιβολή της θανατικής ποινής.

Εκτός της προσφώνησης προς τον Ορμπάν, ο Γιούνκερ προέβη σε κάθε είδους οικειότητες: αγκαλιές, φιλικά χτυπήματα στους ώμους, αστεϊσμοί με τους ηγέτες.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε ένα μικρό χαστουκάκι στο μάγουλο του επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δέχθηκε ένα φιλάκι στο κεφάλι του, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής αστειεύτηκε με τη γραβάτα του μόλις συνάντησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πολλές φορές ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διερωτήθηκε φωναχτά ποιος ήταν ο προσκεκλημένος του και κατήγγειλε ότι χάνει τον χρόνο του όταν ακολουθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι γνωστός για το χιούμορ του, το οποίο χρησιμοποιεί με επιτυχία για να συμβιβάσει τις θέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων. Ωστόσο η άνετη συμπεριφορά του αποτελεί και τον λόγο που έχει κατηγορηθεί για μία ροπή προς το αλκοόλ, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Διαβάστε επίσης

Γιούνκερ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη συναίνεση του ΔΝΤ

Πρωτοσέλιδο στους FT η γραβάτα που… φόρεσε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ