Συνελήφθησαν Καλιφορνέζοι τζιχαντιστές

Δύο άνδρες από τη νότια Καλιφόρνια βρίσκονται από χθες αντιμέτωποι με κατηγορίες ότι συνωμοτούσαν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να ενταχθούν στην οργάνωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς, μία μέρα μετά τη σύλληψη ενός εκ των δύο αντρών στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Οι συλλήψεις την Πέμπτη των 24χρονων Μουχάμαντ Μπαντάουι και Νάντερ Ελουζάγελ, κατοίκων της πόλης Άναχαϊμ, αποτελούν την τελευταία υπόθεση εντοπισμού από τις αμερικανικές αρχές ατόμων που πιστεύεται ότι επιδιώκουν να ενταχθούν στην οργάνωση των τζιχαντιστών που μάχονται στη Συρία και το Ιράκ.

Στις 3 Μαΐου ο Ελουζάγελ με ανάρτηση του στο twitter εξέφρασε την υποστήριξη του στους άνδρες που εκείνη την μέρα επιτέθηκαν σε ένα χώρο έκθεσης με σκίτσα που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ στο Γκάρλαντ του Τέξας και σκοτώθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, ανέφερε με ανακοίνωση του το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση, οι δύο άνδρες ηχογραφήθηκαν να συνομιλούν τον περασμένο μήνα, όταν εξέφρασαν την υποστήριξη τους στο Ισλαμικό Κράτος, δηλώνοντας την επιθυμία τους να πεθάνουν στο πεδίο μάχης.

Στις 7 Μαΐου ο Μπαντάουι έδωσε στον Ελουζάγελ την πιστωτική του κάρτα για να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή από το Λος Άντζελες στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με πτήση των τουρκικών αερογραμμών, με ενδιάμεση στάση την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τους κατήγορους.

Ο Ελουζάγελ, που είναι πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, συνελήφθη την Πέμπτη στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σχεδίαζε να αποβιβαστεί στην Κωνσταντινούπολη και να ταξιδέψει για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ο Μπαντάουι που δήλωσε πως σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, συνελήφθη την Πέμπτη σε ένα βενζινάδικο κοντά στο σπίτι του, τόνισε η εκπρόσωπος του FBI Λώρα Έιμιλερ.

Οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου όπου ο τακτικός ανακριτής ενέκρινε το αίτημα των κατηγόρων για κράτηση του Μπαντάουι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού εισαγγελέα Τομ Μρόζεκ.

Ο Ελουζάγελ θα κρατηθεί τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη ακρόαση του την Τετάρτη.

Αν καταδικαστούν για συνωμοσία προμήθειας υλικής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος, καθένας από τους κατηγορούμενους θα αντιμετωπίσει ανώτατη ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ – Τζιχαντιστές εκτελούν άνδρα με μπαζούκα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ