Εικόνες – σοκ: Τα ορφανά του Έμπολα – ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και οι ιστορίες των ορφανών παιδιών που οι γονείς τους πέθαναν από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τα οποία τώρα και αυτά αντιμετωπίζουν την πείνα, σε σημείο θανάτου, τις αυτοκτονίες και την εκμετάλλευσή τους στο σεξουαλικό εμπόριο.

Τα ορφανά παιδιά που γλίτωσαν από το ξέσπασμα του Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, τώρα λιμοκτονούν, λόγω της μειωμένης προσφοράς τροφής, ενώ κάποια από αυτά τα εκμεταλλεύονται σεξουαλικά για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι εικόνες και οι ιστορίες που δημοσιεύει η Daily Mail, ραγίζουν καρδιές και σφίγγουν το στομάχι στον μέσο αναγνώστη.

Ερευνητές της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, Street Child, προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, εάν δεν διατεθούν σπόροι, που θα καλλιεργήσουν οι ντόπιοι, πριν την περίοδο των βροχοπτώσεων, οπότε είναι και η καλύτερη περίοδος για την καλλιέργεια.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία ήδη διαθέτει αναφορές στις οποίες γίνεται λόγος για θανάτους παιδιών λόγω της έλλειψης τροφής σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας, υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 12.000 ορφανά παιδιά στη Σιέρα Λεόνε, τα οποία πρέπει να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, κάποια από αυτά τα ορφανά παιδιά έχουν απομακρυνθεί από φίλους και γνωστούς, αφού «κουβαλάνε» το στίγμα του ιού του Έμπολα, και έχουν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν, καθώς κορίτσια σπρώχνονται στην πορνεία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση για να βγάλουν λίγα χρήματα για το φαγητό τους.  

Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύει η Daily Mail από τη Σιέρα Λεόνε.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος ο εφιάλτης του Έμπολα στη Λιβερία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ