Ο διεθνής Τύπος για τον Βαρουφάκη στον «ενικό»

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης.

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος, αναφέρεται στις ειδήσεις που έβγαλε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την πιθανότητα συμφωνίας με τους δανειστές.

To Focus για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

«Η Αθήνα αναμένει σύντομα συμφωνία με τους πιστωτές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού Focus για τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

Το Focus, όπως και άλλα γερμανικά ΜΜΕ, προτάσσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές.

«’Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια λύση’ είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στην τηλεοπτική εκπομπή του Star. Ενώ πρόσθεσε, ότι αυτό ‘θα μπορούσε να είναι σε μία εβδομάδα» σημειώνει χαρακτηριστικά το Focus.

Η Welt για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη “στον ενικό”

Η Welt για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον ενικό

«Ο Βαρουφάκης ‘βλέπει’ συμφωνία με τους πιστωτές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικός δείχνει αισιόδοξος: ‘Ίσως σε μία εβδομάδα’ να καταλήξουν σε συμφωνία με τους δανειστές για περαιτέρω βοήθεια» σημειώνει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της και συνεχίζει:

«Στα πλάνα της κυβέρνησης δεν βρίσκεται η επιστροφή στη δραχμή. ‘Δεν εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο’ είπε ο Βαρουφάκης» τονίζει η Welt, η οποία στη συνέχεια κάνει αναφορά στην απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, «μπροστά στο δίλημμα της πληρωμής των πιστωτών ή μισθών και συντάξεων, ‘θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις’ ξεκαθάρισε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ».

Το Spiegel για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Το Spiegel για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

«Ελληνική κρίση χρέους: Ο Βαρουφάκης υπολογίζει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές σύντομα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικούSpiegel που αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

Το γερμανικό περιοδικό προτάσσει στο δημοσίευμα τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία, αναμένει συμφωνία σύντομα «ίσως και μέσα σε μια εβδομάδα» όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Το Spiegel στη συνέχεια κάνει αναφορά στην απάντηση του κ. Βαρουφάκη, σχετικά με το δίλημμα της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ ή της πληρωμής μισθών και συντάξεων: «’Σε αυτή την περίπτωση θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις’ είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, και πρόσθεσε ‘ελπίζω να είμαστε σε θέση να πληρώσουμε και τα δύο’».

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει επίσης, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πως δεν υπάρχει πλάνο για επιστροφή στη δραχμή.

Ρεπορτάζ της Bild παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη του Βαρουφάκη “στον ενικό”

Ρεπορτάζ της Bild παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον ενικό

«Ο Βαρουφάκης δίνει στους Έλληνες μεγάλες υποσχέσεις» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής Bild που αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έξυπνος όσο και αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας βρίσκεται στο τηλεοπτικό στούντιο και δίνει μια συνέντευξη τριών ωρών μπροστά σε ένα προσεκτικά επιλεγμένο κοινό, στην εκπομπή ‘στον ενικό’. Ο δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου, τον ‘βομβαρδίζει’ με ερωτήσεις. Ο Βαρουφάκης αρχικά προσπαθεί να αποφύγει το θέμα, αναδιατυπώνοντας την ερώτηση. Αλλά ο Χατζηνικολάου δεν τον αφήνει, τον πιέζει, τον ρωτά, γιατί ξεστόμισε κουβέντες όπως ‘Εμείς δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα’. Η ατμόσφαιρα είναι κοντά στο να χαλάσει. Τότε ο Βαρουφάκης χαμογέλασε λίγο. Και έγινε σαφές ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει μία δύσκολη νύχτα μπροστά του» αναφέρει η εφημερίδα, περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά της εκπομπής και συνεχίζει:

«Ο Βαρουφάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με παλιές του δηλώσεις και παλιές του συνέντεύξεις, σχετικά με τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τις οποίες αρνήθηκε. Και τώρα; Τώρα θα πρέπει να γίνει διαφορετικά. Το εξηγεί. Υπερασπίζεται τη θέση του. Εδώ ‘μάχονται’ δύο επαγγελματίες».

Στη συνέχεια η εφημερίδα κάνει λόγο για «όλα όσα υποσχέθηκε ο κ. Βαρουφάκης» σημειώνοντας «δεν υπάρχει πλάνο για παράλληλο νόμισμα, ότι η συμφωνία είναι ζήτημα μια εβδομάδας κ.α.».

Το Bloomberg για τη συνέντευξη Βαρουφάκη “στον ενικό” – ΒΙΝΤΕΟ

«Πόσο κοντά είναι στην Ελλάδα σε συμφωνία;», είναι ο τίτλος στο ρεπορτάζ τουBloomberg μετά τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να σφραγίσει μια συμφωνία που θα την κρατήσει μακριά από τη χρεοκοπία, από μια στάση πληρωμών στους δανειστές, καθώς πλησιάζουν νέες προθεσμίες πληρωμής δόσεων στο ΔΝΤ τον Ιούνιο και στην ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, είπε στη συνέντευξή του χθες το βράδυ πως η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για να ξεκλειδώσουν τα κεφάλαια διάσωσης, σε ορίζοντα εβδομάδας.

Ο Guardian για τον Βαρουφάκη “στον ενικό”

 

Ο Guardian ενημερώνει τo βρετανικό κοινό μέσω της αγγλικής έκδοσης τουenikos.gr για τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιστωτές, απάντησε: «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά …. Ας πούμε (είναι θέμα) περίπου μιας εβδομάδας».

«Σας διαβεβαιώνω ότι εάν αντιμετωπίζουμε ένα δίλημμα μεταξύ εξόφλησης ενός δανειστή ο οποίος αρνείται να υπογράψει μια συμφωνία μαζί μας και ενός συνταξιούχου, θα πληρώσουμε το συνταξιούχο ….. ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να πληρώσουμε και τους δύο».

«Η έλλειψη ρευστότητας δεν είναι ούτε η επιλογή, ούτε η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι μια σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων μας και δεν ξέρω αν όλοι στην Ευρώπη αισθάνονται περήφανοι για αυτό».

Για το δημοψήφισμα είπε πως «θα ήταν άδικο για τους Έλληνες πολίτες να πρέπει να πάρουν θέση σε ένα τέτοιο θέμα και να απαντήσουν ένα ναι ή ένα όχι».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Guardian για τον Βαρουφάκη “στον ενικό”

Η Welt για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη “στον ενικό”

Το Spiegel για τη συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Handelsblatt: Η ΕΚΤ δεν θα τραβήξει την πρίζα της ρευστότητας για την Ελλάδα

Ρεπορτάζ της Bild παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τη συνέντευξη του Βαρουφάκη “στον ενικό”

Το Bloomberg για τη συνέντευξη Βαρουφάκη “στον ενικό” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ