Βλάβη ανέστειλε τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού στη Νέα Υόρκη

Μια μονάδα στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point, στο Μπιουκάναν της πολιτείας της Νέας Υόρκης, τέθηκε εκτός λειτουργίας εξαιτίας βλάβης σε μετασχηματιστή, πάντως η κατάσταση στον σταθμό είναι ομαλή και δεν υφίσταται απολύτως κανένας κίνδυνος για τους πολίτες ή τους εργαζομένους, όπως διαβεβαίωσε η εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο.

Υπήρξαν πολλές κλήσεις στις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων λίγη ώρα αφότου ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος στον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται περίπου 65 χλμ. βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας.

Η Μονάδα 3 του εργοστασίου έκλεισε λόγω της βλάβης του μετασχηματιστή, ανέφερε η Entergy Corp, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον σταθμό, μέσω Twitter.

“Δεν υπήρξε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια καμία στιγμή”, τόνισε η εταιρεία σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν άμεσα τις αναφορές πολιτών περί πυρκαγιάς ή έκρηξης στον μετασχηματιστή.

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WABC μετέδωσε, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ότι είχε υψωθεί καπνός από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Entergy, η Μονάδα 2 εξακολουθεί να λειτουργεί, ενώ η Μονάδα 3 έκλεισε μετά τη βλάβη του μετασχηματιστή.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως πράγματι ξέσπασε φωτιά στον μετασχηματιστή, η οποία κατασβέστηκε, ενώ δεν προκλήθηκε ζημιά στον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ