Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, τον οποίο η ηγεσία της χώρας θεωρεί “στρατηγικό όπλο παγκοσμίου επιπέδου”, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο βαλλιστικός πύραυλος αυτός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατόπιν “προσωπικής πρωτοβουλίας του Ανώτατου Διοικητή του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού Κιμ Γιονγκ-Ουν”, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο ηγέτης της ΛΔ Κορέας έδωσε την εντολή εκτόξευσης σε ένα υποβρύχιο και παρακολούθησε την πορεία της δοκιμής, ανέφερε ακόμη το KCNA.

Η δοκιμή ακολούθησε την απόρριψη από μέρους της Πιονγκγιάνγκ των έντονων επικρίσεων από μέρους των ΗΠΑ, που κατηγορούν τη Β. Κορέα ότι αναπτύσσει ένα πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων υπό το προκάλυμμα της διαστημικής έρευνας, αλλά και την υπόσχεσή της ότι θα στείλει περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά, παραβιάζοντας ισχύουσες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν για την ύπαρξη ενός ενεργού προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά το πόση πρόοδο έχει σημειώσει στην πραγματικότητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Β. Κορέας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ